Premium office Novinka

DISTRICT SVATOPETRSKA

DN 187

  • Svatopetrská 35/7, Brno - Komárov, k mapě
  • od 1. 9. 2025
  • info v RK
mám zájem
Popis

Areál Svatopetrská Brně - Komárově byl od roku 1970 postupně budován v místě bývalých textilních továren pro Státní výzkumný ústav materiálů (SVÚM) a jako výzkumné středisko pro slévárenský průmysl. Rekonstrukcí největší budovy areálu - objektu C, vzniklo od začátku roku 2019 Inovační centrum SVATOPETRSKA.
Stávající budova D, která sloužila převážně ke skladování a drobné výrobě od 70. let minulého století, se stala zastaralou a energeticky nehospodárnou. V rámci vize postupné revitalizace Areálu SVATOPETRSKA vznikl projekt na výstavbu inovační podnikatelské zóny "DISTRICT", který bude odpovídat moderním standardům a požadavkům. První nájemníky budova DISTRICT SVATOPETRSKA uvítá v roce 2025.

Projekt DISTRICT nabídne Flexiboxy o půdorysu 240 m² a 140 m² a výšce 10 m, ke kterým patří také zázemí pro zaměstnance, showroom a kancelář.
Na místě starého kancelářského objektu vznikne šestipodlažní administrativní budova s půdorysem 400 m².
Budova bude navržena s ohledem na snížení energetické náročnosti a využití obnovitelných zdrojů energie. Vytápění a chlazení bude řešeno osvědčenými tepelnými čerpadly. LED osvětlení minimalizuje spotřebu energie a sníží ekologickou stopu budovy.

Lokalita je obklopena projekty s vysokou koncentrací kanceláří a infrastruktury – např. Business Centre Ponávka-Masná, Dorn, Titanium, Trinity a také Katastrální úřad. Nová budova D má ideální polohu na břehu říčky Ponávky, která přirozeně prostředí ochlazuje. Nájemci i návštěvníci mohou využít venkovních ploch areálu SVATOPETRSKÁ, které byly rekonstruovány v roce 2019. Odpočinkové zázemí skýtá i park Mariacela, který vznikl za říčkou Ponávkou díky městské rekonstrukci v roce 2020.

Zobrazit více
Parametry a vybavení
Plocha260 m² - 345 m²
Nájeminfo v RK
Cena za m²info v RK
LokalitaSvatopetrská 35/7, Brno - Komárov
K dispoziciod 1. 9. 2025
Katalogové čísloDN 187
ZařazenoBrno, Komárov
Klimatizace
Přístup 24/7
Výtah
Stravování v budově
PENB
?

Průkaz energetické náročnosti budovy

A - Mimořádně úsporná
100 kWh/m2 za rok
A
Lokalita
Typy kanceláří v nabídce
PodlažíVelikostDostupnostCenaCena za služby
-260 m²od 1. 9. 2025volejte makléři poptat
-345 m²od 1. 9. 2025volejte makléři poptat
Máte zájem? Ozvěte se.
Mgr. Jan Dufek

Mgr. Jan Dufek
Komerce

+420 724 405 366Po - Pá / 8 - 17h[email protected]
Nechte mi na vás kontakt
a já se vám ozvu.

Bez
provize

Největší nabídka
v Brně

Přidělený
specialista

Neveřejné
nabídky

Slevy na
nájemném